Sonuçlara geri dön
Yaban Mersinli Ekşi Kremalı Pankek
Hazırlanışı
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 125 gr un, (elenmiş)
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 240ml süt
- 60 gr ekşi krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
- 75 gr taze yaban mersini
Süre
25 dakikaPişirme süresi (dakika)
2 dakikaZorluk derecesi
KolayYaklaşık tutar
azHazırlanışı
- Karıştır Sakla 2 lt içinde kuru malzemelerinizi karıştırın. Un, kabartma tozu, tuz , şeker.
- Farklı bir kabın içinde tereyağı, yumurta, ekşi krema ve sütü çırpın.
- Şimdi sıvı malzemelerinizi kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve tüm malzemeler tamamen karışana kadar çırpın. Hazırladığınız pankek hamurunu 10 dakika bekletin.
- Taze yaban mersinlerini nazikçe karışımın içerisine ekleyin ve Modern Peri Silikon Spatula Mavi yardımı ile dikkatlice karıştırın.
- Tavanızı orta sıcaklıkta ısıtın.
- Birkaç damla suyu tavanıza damlatarak tavanın ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Su damlacıkları dans ediyorsa pankeklerinizi pişirmeye başlayabilirsiniz demektir.
- Tavanızı sıvı yağ ile yağlayın ve pankek harcınızı tavaya uygun miktarda dökün.
- Pankek üzerinde baloncuklar oluşmaya başladıktan bir süre sonra diğer yüzünü pişirmek için pankekinizi çevirin.
- Modern Peri Büyük Spatula ile pankekinizi alın.
Akçaağaç şurubu ile servis edin ve güne leziz bir başlangıç yapın!
*Pişirme Süresi her bir pankek için 2-3 dakikadır