Sitemizde gezinmeye devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Tatlılar Atıştırmalıklar
Sonuçlara geri dön

Yaban Mersinli Ekşi Kremalı Pankek

  • Tupperware Yaban Mersinli Ekşi Kremalı Pankek

Hazırlanışı

Malzemeler

  • 4 Kişilik

- 125 gr un, (elenmiş)

- 3 çay kaşığı kabartma tozu

- Bir tutam tuz

- 1 çorba kaşığı toz şeker

- 1 yumurta

- 240ml süt

- 60 gr ekşi krema

- 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)

- 75 gr taze yaban mersini

Süre

25 dakika

Pişirme süresi (dakika)

2 dakika

Zorluk derecesi

Kolay

Yaklaşık tutar

az




Hazırlanışı

  1. Karıştır Sakla 2 lt içinde kuru malzemelerinizi karıştırın. Un, kabartma tozu, tuz , şeker.
  2. Farklı bir kabın içinde tereyağı, yumurta, ekşi krema ve sütü çırpın.
  3. Şimdi sıvı malzemelerinizi kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve tüm malzemeler tamamen karışana kadar çırpın. Hazırladığınız pankek hamurunu 10 dakika bekletin.
  4. Taze yaban mersinlerini nazikçe karışımın içerisine ekleyin ve Modern Peri Silikon Spatula Mavi yardımı ile dikkatlice karıştırın.
  5. Tavanızı orta sıcaklıkta ısıtın.
  6. Birkaç damla suyu tavanıza damlatarak tavanın ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Su damlacıkları dans ediyorsa pankeklerinizi pişirmeye başlayabilirsiniz demektir.
  7. Tavanızı sıvı yağ ile yağlayın ve  pankek harcınızı tavaya uygun miktarda dökün.
  8. Pankek üzerinde baloncuklar oluşmaya başladıktan bir süre sonra diğer yüzünü pişirmek için pankekinizi çevirin.
  9. Modern Peri Büyük Spatula ile pankekinizi alın.

      Akçaağaç şurubu ile servis edin ve güne leziz bir başlangıç yapın!

      *Pişirme Süresi her bir pankek için 2-3 dakikadır