Sitemizde gezinmeye devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Tatlılar
Sonuçlara geri dön

Vitray Kurabiye

Hazırlanışı

Malzemeler

  • 4 Kişilik
  • 150 gr un
  • 50 gr toz şeker
  • 100 gr tereyağı (soğuk)
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 20-25 adet jelibon 

Süre

20 dakika

Pişirme süresi (dakika)

11 dakika

Zorluk derecesi

Orta düzey

Yaklaşık tutar

az




Hazırlanışı

Unu, şekeri, tuzu ve Mutfak İncisi yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını Ekstra Şef içerisinde doğrayıp karıştırın. Doğrayıcıyı çıkarıp hamuru ellerinizle toparlayın. Toparladığınız hamuru buzdolabında, Şekerpare 600 ml içerisinde kapağı kapalı olarak 30 dk bekletin. Fırını 180⁰C’de alt-üst pişirme fonksiyonunda önceden ısıtın. Hamur Aç’ı unlayın ve hamuru, içi soğuk su ile doldurulmuş Sihirli Merdane’nin ince yükseklik ayarında (3 mm kalınlığında) açın. Hamur yapışkan olursa hamuru tekrar unlayın. İstiridye Kurabiye Kalıpları’nın dört büyük kalıbını kullanarak hamuru şekilli kesin ve kurabiyeleri soğuk fırın teli üzerine yerleştirdiğiniz iki Silikon Pişirme Tepsisi üzerine dizin. Dört küçük kalıbı kullanarak kurabiyelerin orta kısımlarını çıkarın. Jelibonları ikiye keserek her bir kurabiyenin ortasına bir yarım jelibon yerleştirin. Kurabiyeleri ayrı ayrı 9-11 dk pişirin. Kurabiyeleri, Silikon Pişirme Tepsisi’nden almadan önce tamamen soğumasını bekleyin.

Tarifin yıldızı kurabiye kalıpları için Fırsat Ürünleri Kataloğumuzu ziyaret edebilirsiniz!