Fırında Kış Türlüsü
Hazırlanışı
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 1 kırmızı soğan
- 2 havuç (200 gr)
- 2 beyaz havuç (300 gr)
- 600 gr balkabağı
- 500 gr patates
- 200 gr mantar
- 2 diş sarımsak
- 2 dal biberiye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gr üzüm
- 80 gr badem
- Yeteri kadar tuz, karabiber
Süre
20 dakikaPişirme süresi (dakika)
80 dakikaZorluk derecesi
KolayYaklaşık tutar
azHazırlanışı
Fırını 220°C'de ısıtın. Mantar hariç diğer sebzeleri yıkayıp soyun. Havuçları parmak şeklinde doğrayın. Patatesi ve kabağı Dilim Dilim ile dilimleyin. Soğanı U-Serisi Çok Amaçlı Bıçak ile 8’e kesin. Ultra Pro 3.5 lt içinde havuçları, soğanı,patatesi, sarımsağı, yağı ve biberiyeyi karıştırın. Kapağı kapalı olarak 25 dk pişirin. Kalan sebzeleri, üzüm ve bademi koyup tuz ve biber ekleyin. Karıştırıp kapağı açık olarak 45 dk pişirin. Arada karıştırın. İsteğe göre kinoa veya bulgur pilavı ile servis edin.