Soğanlı Ekmek
Hazırlanışı
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 500 gr un
- 20 gr yaş maya
- 5 ml toz şeker
- 10 ml tuz
- 250 gr kuru soğan
- 250 ml ılık su
- 50 gr tereyağı
- 15 ml zeytinyağı
- İsteğe göre zeytin, taze ve kuru nane
Süre
100 dakikaPişirme süresi (dakika)
40 dakikaZorluk derecesi
Orta düzeyYaklaşık tutar
ortaHazırlanışı
Miks 4.5 lt içinde un ve tuzu karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açıp şeker ve mayayı koyun. Mayayı su ile ezip, unu kenarlardan alarak yoğurun. Miks’in kapağını kapatıp hamur iki katı olup, kapak atıncaya kadar 1 saat bekletin. Soğanı soyup 2-3 ince dilimi süsleme için ayırın. Soğanı küp doğrayın. Mayalanan hamura yumuşak tereyağı ve soğanı ekleyip yoğurun. Silikon Pişirme Tepsisi’ni fırın tepsisinin üzerine koyun. Hamurdan küçük bezeler alıp, yuvarlayıp Silikon Pişirme Tepsisi’nin üzerine aralıklı olarak koyun. Üzerini örtüp 30 - 35 dk tekrar mayalandırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Ekmeklerin üzerine Silikon Fırça ile zeytinyağı sürüp soğan halkaları koyun. Önceden ısıtılmış fırında 35 - 40 dk üzerleri kızarana kadar pişirin.