Antalya Usülü Keşkek
Hazırlanışı
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 500 gr aşurelik buğday
- 2 lt su
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 250 gr arpacık soğanı
- 2 domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz, karabiber
Süre
30 dakikaPişirme süresi (dakika)
60 dakikaZorluk derecesi
Orta düzeyYaklaşık tutar
yüksekHazırlanışı
Buğdayı yıkayıp Miks içerisinde ıslatın. Kuğu 5.7 lt içinde 50-60 dk yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen buğdayı karıştırıp ezerek macun kıvamına getirin. İsteğe göre sıcak su ekleyin. Domatesleri soyup Süper Şef II içerisinde doğrayın. Eti un ile harmanlayıp, Kuğu Pilav Tenceresi’nde bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Soğan ve salçayı ekleyip karıştırın ve kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyip karıştırın. 200 ml sıcak su koyup kapağını kapatın ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kalan tereyağını eritip keşkeğin üzerine gezdirin. Keşkeği et ile servis edin.