Sitemizde gezinmeye devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Ana Yemekler
Sonuçlara geri dön

Antalya Usülü Keşkek

  • Tupperware Antalya Usülü Keşkek

Hazırlanışı

Malzemeler

  • 4 Kişilik
  • 500 gr aşurelik buğday
  • 2 lt su
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 250 gr arpacık soğanı
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz, karabiber

Süre

30 dakika

Pişirme süresi (dakika)

60 dakika

Zorluk derecesi

Orta düzey

Yaklaşık tutar

yüksek




Hazırlanışı

Buğdayı yıkayıp Miks içerisinde ıslatın. Kuğu 5.7 lt içinde 50-60 dk yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen buğdayı karıştırıp ezerek macun kıvamına getirin. İsteğe göre sıcak su ekleyin. Domatesleri soyup Süper Şef II içerisinde doğrayın. Eti un ile harmanlayıp, Kuğu Pilav Tenceresi’nde bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Soğan ve salçayı ekleyip karıştırın ve kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyip karıştırın. 200 ml sıcak su koyup kapağını kapatın ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kalan tereyağını eritip keşkeğin üzerine gezdirin. Keşkeği et ile servis edin.