Sitemizde gezinmeye devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Tatlılar Atıştırmalıklar
Sonuçlara geri dön

Antep Fıstıklı ve Kakaolu Kurabiye

  • Tupperware Antep Fıstıklı ve Kakaolu Kurabiye

Hazırlanışı

Malzemeler

  • 4 Kişilik
  • 200 gr un
  • 40 gr kakao
  • 15 gr mısır nişastası
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 55 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 50 gr kabuksuz antep fıstığı

Süre

45 dakika

Pişirme süresi (dakika)

12 dakika

Zorluk derecesi

Orta düzey

Yaklaşık tutar

orta




Hazırlanışı

Tereyağını elenmiş pudra şekeri ve vanilya özütü ile birlikte Ekstra Şef içerisinde rengi açılıp koyu krema kıvamında gelene kadar 8-10 dk çırpın. Unu, kakaoyu, ve mısır nişastasını ekleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmayı sürdürün. Antep fıstıklarını ilave edip Modern Peri Silikon Spatula ile karıştırın. Hamurunuzu 2 parça yağlı kağıt arasına Sihirli Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın.

Buzdolabında 30 dk dinlendirdikten sonra hamurun üstündeki kağıdı alın. Silikon Pişirme Tepsisi'ni fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Yuvarlak Kurabiye Kalıbı ile hamurdan parçalar kesin ve aralıklı olarak Silikon Pişirme Tepsisis üzerine dizin. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180°C fırında pembeleşene kadar yaklaşık 10-12 dk pişirip fırından çıkarın. Soğuduktan sonra servis edin.