Antep Fıstıklı ve Kakaolu Kurabiye
Hazırlanışı
Malzemeler
- 4 Kişilik
- 200 gr un
- 40 gr kakao
- 15 gr mısır nişastası
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 55 gr pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 50 gr kabuksuz antep fıstığı
Süre
45 dakikaPişirme süresi (dakika)
12 dakikaZorluk derecesi
Orta düzeyYaklaşık tutar
ortaHazırlanışı
Tereyağını elenmiş pudra şekeri ve vanilya özütü ile birlikte Ekstra Şef içerisinde rengi açılıp koyu krema kıvamında gelene kadar 8-10 dk çırpın. Unu, kakaoyu, ve mısır nişastasını ekleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmayı sürdürün. Antep fıstıklarını ilave edip Modern Peri Silikon Spatula ile karıştırın. Hamurunuzu 2 parça yağlı kağıt arasına Sihirli Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın.
Buzdolabında 30 dk dinlendirdikten sonra hamurun üstündeki kağıdı alın. Silikon Pişirme Tepsisi'ni fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Yuvarlak Kurabiye Kalıbı ile hamurdan parçalar kesin ve aralıklı olarak Silikon Pişirme Tepsisis üzerine dizin. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180°C fırında pembeleşene kadar yaklaşık 10-12 dk pişirip fırından çıkarın. Soğuduktan sonra servis edin.