Çikolatalı Hindistan Cevizli Tatlı
Hazırlanışı
Malzemeler
6 Kişilik
- 100 gr kuru incir
- 250 ml sıcak çay
- 50 gr badem tozu
- 30 gr hindistan cevizi tozu
- 150 gr bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 ml soya sütü
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Süre
20 dakikaPişirme süresi (dakika)
2 dakikaBekleme Süresi
4Zorluk derecesi
KolayYaklaşık tutar
ortaHazırlanışı
-
İncirlerin saplarını ayırdıktan sonra dörde bölün.
-
Bir kap içerisine çayı koyun ve kuru incirleri içerisinde 1 saat bekletin.
-
Süper Şef içerisinde çayda beklettiğiniz kuru incirleri biraz çaydan da ekleyerek çekin.
-
Süper Şef içinde çektiğiniz harcı bir kabın içerisine koyarak badem tozu ve hindistan cevizi tozu ile karıştırın. Harcınızı iyice karıştırdıktan sonra 6 eşit parça olacak şekilde Mucize Kalıp Mini Keklerin içerisine minik çanaklar olacak şekilde yerleştirin.
-
Başka bir kabın içerisinde çikolatanızı parçalara ayırın ve pudra şekerini de ekleyin.
-
Soya sütünü ısıtın. Ardından önceden hazırladığınız çikolata ve pudra şekerinin üzerine döküp 30 saniye bekletin. Modern Peri Çırpıcı ile çikolata iyice eriyene kadar çırpın.
-
Mucize Kalıp Mini Keklerin içine hazırladığınız mini çanakların içine çikolatalı dolgunuzu yerleştirin. Üzerlerine hindistan cevizi tozu serpip buzdolabında 2-3 saat bekletin.
-
Servis etmeden önce nazikçe kalıptan çıkartın.
Yanında vanilyalı dondurma ile de servis edebilirsiniz.