Aşure
Hazırlanışı
Malzemeler
10 Kişilik
- 250 gr kuru fasulye
- 250 gr nohut
- 750 gr aşurelik buğday
- 100 gr kuş üzümü
- 500 gr fındık
- 250 gr toz antep fıstığı
- 500 gr kuru kayısı
- 500 gr ceviz
- 500 gr badem
- 1.5 kg toz şeker
- 5 çubuk tarçın
- 10 yemek kaşığı ayıklanmış nar tanesi
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
Süre
180 dakikaZorluk derecesi
Orta düzeyYaklaşık tutar
yüksekHazırlanışı
-
Aşurelik buğdayı Maksi Miks 7.5 lt içerisine koyup aralıklarla suyunu değiştirerek suyu berraklaşana kadar yıkayın.
-
Tencerenizin içerisine yıkanmış aşurelik buğdayınızı koyun ve üzerini geçecek kadar su koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. 1 gece tencerenizin kapağı kapalı şekilde buğdayınızı bekletin.
-
1 gece önceden nohut ve fasulyenizi de Miks 4.5 lt içerisinde ıslatın.
-
Kayısı, incir ve üzümlerinizi yıkadıktan sonra Mutfak Makası yardımı ile 4'e kestikten sonra Miks 4.5 lt içerisinde sıcak suda bekletin.
-
1 gece önceden beklettiğiniz aşurelik buğdayın üzerine su ilave edip orta ateşte kaynatın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Nohut ve fasulyeleri de üzerine ekleyip 5-10 dakika kaynatmaya devam edin.
-
İncir, kayısı ve üzümün suyunu süzdükten sonra onları da tencerenize ekleyin.
-
Şekeri ilave ettikten sonra şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın.
-
Ceviz hariç tüm kuruyemişleri bir miktar süsleme için ayırdıktan sonra Ekstra Şef'in içerisinde çekin. Çektiğiniz kuruyemişleri ve çubuk tarçınları tencereye ekleyin ve aşurenizi karıştırın.
-
Aşurenizi kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatın.
-
Ilıklaştıktan sonra aşurenizi Berrak Kaseler içerisine koyup nar, kuruyemiş ve arzu ettiğiniz diğer malzemeler ile süsleyerek servis edin.
- Karıştırma ve Servis işlemlerinizde Modern Peri Serisi'nden kaşık ve kepçeyi kullanabilirsiniz.
- İndirimli Fiyatı ile satışta olan Berrak Kaseleri inceleyin.
- Ürünlerimize sahip olmak için bencetupperware.com'dan form doldurun, size en yakın distribütörümüz siparişiniz için sizinle iletişime geçsin.