Çilekli Fıstıklı Tiramisu
Hazırlanışı
Malzemeler
10 Kişilik
- 750 gr çilek
- 5 yumurta
- 125 gr toz şeker
- 500 gr maskarpon peyniri ya da labne peyniri
- 30 kedi dili bisküvi
- 50 gr antep fıstığı
- 150 ml portakal suyu
Süre
20 dakikaBekleme Süresi
4Zorluk derecesi
KolayYaklaşık tutar
ortaHazırlanışı
-
Çilekleri yıkayıp süzdürün. U Serisi Meyve Bıçağı ile yeşil kısımlarını alıp ikiye kesin.
-
Mutfak İncisi ile yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın.
-
Yumurta sarılarını Miksim 3 lt içinde Modern Peri Tel Çırpıcı ile çırpıp labne peynirini ekleyin.
-
Hızlı Şef’te yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.
-
Silikon Spatula ile hafifçe söndürmeden yumurta sarılı karışıma katlayarak ekleyin.
-
Kedi dili bisküvilerin yarısını Alaska 2.25 lt içine yayıp üzerine portakal suyunun yarısını gezdirin. Üzerine doğranmış çilekleri yayıp kremanın yarısını koyun.
-
Kalan kedi dili bisküvileri portakal suyu ile ıslatıp kremanın üstüne koyup çilek ve krema ile aynı işlemi tekrarlayın.
-
Alaska 2.25 lt'nin Kapağını kapatıp buzdolabında 3- 4 saat bekletin.
-
Antep fıstığını Süper Şef’te doğrayıp servis etmeden üzerine serpin.
Klasik tiramisunun bu meyveli sunumu günlük pişirme ve özel günler için idealdir. Sulu çilekler ve gevrek antep fıstığı ile birleştiğinde lezzeti damağınızda özel bir tat bırakacak.
Özel davetinizi mükemmel bir lezzetle sonlandırmak ister misiniz? Misafirlerinize kendi tiramisularını yapmak için fırsat verebilirsiniz. Büyük bir gurupsanız kolay bir şekilde yapmaları için minik kaselere kedi dili bisküvileri portakal suyu veya espresso ile ıslatıp koyun. Krema ve meyveleri kendi damak tatlarına göre eklesinler.
· Labne Peynirli krema
· Vişne- kiraz
· Frambuaz
· Nar
· Elma
· Ananas
· Kurabiye hamuru
· Fındık, fistic çeşitleri
· Damla çikolata
· Karemel sos damak tadınızı bu lezzetlerle de sınırlamayıp pancar soslu krema bile hazırlayabilirsiniz.