Yeni yılda yeni başlangıçlar yapmanız için kışa ait harika sebze ve meyveler mevcut. 2020 yılında kendinize ve sevdiklerinize bir iyilik yapın ve mevsim sebze, meyvelerini tüketin.
Kış Sebze ve Meyvelerinden İlham Alın
Mevsiminde tüketmenin tadını çıkarın
Sadece kış aylarına özgü bol çeşitli sebze ve meyveler var. Ve hepsi sadece onları denemenizi bekliyor. Doğa size mevsiminde tüketmeniz için birçok seçenek sunuyor. Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek doğanın ritmi ve döngüsü ile bağ kurmanıza yardımcı olduğu gibi güzellikleri de yeniden keşfetmenizi sağlar.
Ocak ayının taze fikirleri
Ocak ayından itibaren sağlıklı kök sebzeler ve parlak narenciye meyvelerinden başlayabilir enerjinizi ve bağışıklığınızı artırabilirsiniz.
- Ocak ayının mevsim sebzeleri: Pancar, Çin lahanası, Brüksel lahanası, lahana, havuç, kereviz, kırmızı lahana, pırasa, mantar, soğan, patates.
- Ocak ayının mevsim meyveleri: Elma, greyfurt, portakal, mandalina.
Şef’in Önerisi: Elmaları, kızartarak ya da buharda pişirirek sıcak bir yulaf ezmesi üzerinde servis etmek edebilirsiniz. Pancar & elma spagetti salata da leziz tadıyla iyi fikir.
Şubat ayının taze fikirleri
Şubat sevgi ayıdır. Fransız soğan çorbası, pak choi kizartma ve daha fazlası gibi sevdiğiniz kişinin kalbini ağız sulandıran leziz yiyeceklerle ısıtın.
- Şubat ayının mevsim sebzeleri: Pancar, Brüksel lahanası, kırmızı lahana, havuç, kereviz, lahana, pırasa, mantar, soğan, patates.
- Şubat ayının mevsim meyveleri: Elma, greyfurt, portakal, mandalina.
Şef’in Önerisi: Elmalarınızı ve lahanalarınızı bir elma ve lahana salatasına dönüştürün veya pancar, kırmızı lahana ve zencefil yemeği için ek mevsimsel malzemeler ekleyerek lezzet şölenini sofralarınıza taşıyın.
Mart ayının taze fikirleri
Kış sona ermek üzere. Ve siz tüm kışı mevsiminde sebze ve meyveleri tüketerek bitirebilirsiniz. En azından bizler bunu yaptığınızı düşünüyoruz!
- Mart ayının mevsim sebzeleri: Pancar, Çin lahanası, havuç, karnabahar, kereviz, pırasa, mantar, soğan, patates, ıspanak.
- Mart ayının mevsim meyveleri: Elma, greyfurt, portakal, mandalina.
Şef'in Önerisi: Soğuk kış aylarını geride bırakırken enerjinizi yukarı çekecek içecekler hazırlayın.
Kış bitkilerini ve yiyecekleri eşleştirin
Kış yemeklerinize taze yeşillikler ile aroma kazandırın, tat verin.
İşte birkaç pratik öneri!
- Frenk soğanı: Salatalarda, soslarda veya sebzelerle birlikte kullanın.
- Nane: Çay, çorba ve salatalarda kullanın.
- Biberiye: Et, özellikle de kuzu eti ile kullanın.
- Kekik: Soslarda kullanın, özellikle İtalyan mutfağı için tercih edin. Balık ve kümes hayvanları ile kullanın.
Eco Tip: Otları evde saksıda yetiştirmek, yemeklerinizle bu tatları buluşturmak için uygun fiyatlı ve çevre dostu bir yoldur. #NoTimeToWaste
Turşu yapımı için ipuçları
Biber, pancar, havuç ve diğer kış sebzeleri ile leziz turşular yapmak için ipuçları ve kombinasyon önerilerimize göz atın.
En iyi salamurayı yapın: Beyaz sirke, beyaz şarap ve pirinç sirkesi iyi çalışır. Bu sirkeleri tek başına veya kombinasyon halinde de kullanabilirsiniz.
Muhteşem lezzetler yaratın: Dereotu, kekik ve biberiye gibi taze otları turşu yaparken kullanın. Taze otlar kolayca bulunmuyorsa, turşu tarifinizde kuru otlar da kullanabilirsiniz.
Her şeyi etiketleyin: Raf ömrünü takip edebilmeniz ve yiyecek israfını önleyebilmeniz için kavanozlarınızı her zaman etiketleyin ve tarihlendirin.
Pratik Saklama ve Buzdolabı İpuçları
Artık kışa ait sebze, meyveleri daha iyi keşfettiniz ve işe yarayacak ipuçlarını not aldınız. Şimdi sıra meyvelerinizi ve sebzelerinizi buzdolabında en iyi nasıl saklayacağınızı düşünmeye geldi. ürün Sera Serisi sebze ve meyvelerinizi iyi havalandırmayı destekler ve gıdalarınızı canlı ve taze tutar.
Green Tip: Her şeyi en mükemmler tadında tüketmek için, meyve ve sebzeleri yemeden yaklaşık 20 dakika önce buzdolabından çıkarın.
#NoTimeToWaste